December 11-étől villamos motorvonatok is közlekednek az esztergomi vonalon

2017.12.06.
December 11-étől villamos motorvonatok is közlekednek az esztergomi vonalon

Az esztergomi vonalra december 11-én, a téli menetrendváltással megérkeznek a régóta ígért FLIRT motorvonatok. Emellett több újdonsággal is készült a MÁV: olcsóbbak lesznek az automatákból, vagy az online váltott és mobileszközön bemutatott jegyek, és a csúcsidőn kívüli utazásokra is kedvezményt adnak. Hamarosan vásárlási funkcióval bővül a Vonatinfó alkalmazás.

Reggelenként napi egy pár FLIRT motorvonat közlekedik december 11-étől Budapest és Pilis-csaba között. Mivel a vonal egyelőre csak Piliscsabáig használható villamos vontatással, csak ezen vonatpár esetében biztosítottak a technológiai feltételek – nyilatkozta a vasúttársaság. A villamosítás befejezése után, várhatóan tavasztól a teljes vonalon további modern FLIRT jár-műveket állítanak forgalomba.

Olcsóbb jegyek online

A menetrendváltással együtt érkező újdonság, hogy december 10-étől még kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon keresztül történő jegyvásárlás. A MÁV-START a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, valamint az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre 5%-os, e-vonatjegy (kinyomtatás nélkül, okostelefon, tablet vagy laptop képernyőjén is bemutatható) vásárlása esetén pedig 10%-os kedvezményt biztosít, amelyre csúcsidőn kívüli utazás esetén további 10%-os engedmény jár, ha online felületen vagy mobilalkalmazással vásárolják a menetjegyet. Ezáltal még vonzóbbá válhatnak a kényelmes jegyértékesítési megoldások, csökkenhet a pénztáraknál a sorban állás. Az akár ötödével olcsóbb csúcsidőn kívüli vonatjegyektől a vasúti járatok kihasználtságának javulását várja a MÁV.

Az olcsóbb elektronikus jegyeket elővételben december 8-ától lehet megvásárolni. Az ajánlat a bérletekre nem vonatkozik. A kedvezmények érvényességi és felhasználási feltételei eltérnek a normál menetjegyekétől, erről bővebb információt a pénztáraknál vagy a www.mavcsoport.hu oldalon találhatnak az utasok (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasuti-kedvezmenyek-mindenki-kedvere-5-10-vagy-akar-20).

Hamarosan jegyvásárlási funkcióval bővül a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazás

A Vonatinfó nevű menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazás 2015. márciusi indulá-sa és az e-vonatjegyek 2016. novemberi bevezetése óta nagy volt az igény az utasok részéről, hogy a mobiltelefonos applikációban is lehessen jegyet vásárolni. A MÁV-START ezért bővítette ki a jegyvásárlási funkcióval igen népszerű, 500 ezer letöltést elért mobilalkalmazását. Egy gyors regisztrációt követően, okostelefonon akár pár kattintás is elegendő lesz, hogy bankkártyás fizetéssel vegyék meg a jegyeket az utasok. November elején elkezdődött a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazás androidos bétateszt verziója, amelyet az utasok – vagy akár az IT-szakértők – egyelőre korlátozott számban, ezren tölthettek le. Várhatóan 2018 tavaszáig teljes körben letölthető és használható lesz a jegyvásárlási funkció a Vonatinfó új verziójában, amely nem csak Androidon, de iOS-en is elérhetővé válik.

A 2017. december 10-étől érvényes belföldi menetrend letölthető a MÁV-csoport honlapjáról: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/2017-2018-evi-belfoldi-kozforgalmu-menetrend.

Forrás: MÁV