Pilisi Szemle 2017/27. hét

2017.07.14.

A programok tekintetében a június-júliusi időszak kissé uborkaszezonnak számít, hiszen sokan ezt az időszakot választják a pihenésre, kikapcsolódásra. Egy-egy esemény azért akad ilyenkor is, ezekről készítettünk most beszámolót Önöknek. A tartalomból röviden:

  • Hagyományosan a szentiváni Helytörténeti Egyesület kiállításának megnyitójával kezdődött a Napforduló Fesztivál június 16-án Pilisszentivánon. A megnyitón közreműködött a szentiváni asszonykórus. Beszédet mondott Poppréné Révay Gyöngyi polgármester.
  • A kiállításmegnyitó után rengetege program várta a szentivániakat és a környékbeli település lakóit. Most következő színes összeállításunkban megpróbálunk egy kis ízelítőt adni abból a vidám hangulatból, ami a Napforduló Fesztivál résztvevőit várta közel két héten át.
  • Júniusban kétszer is ülésezett Vörösvár képviselőtestülete. A 19-i rendkívüli ülés témája a tanuszoda megépítése volt, míg a 29-ei ülésen többek között olyan témákat tárgyaltak, mint a hulladékszállítás, óvodavezető-választás, a Vásár téri iskola fenntartásba vétele, és a Templom téri forgalom változásai.