Pilisi Szemle 2017/18. hét

2017.05.08.

Végre beköszöntött a május, így mostani Szemlénkben már néhány hagyományos májusi rendezvényről is beszámolunk Önöknek, de még áprilisról is tartogatunk összefoglalót. Lássuk, miről is lesz szó, a tartalomból röviden:

  • Rendhagyó képnézegető estet szervezett április 24-én a pilisszentiváni Helytörténeti Egyesület a Generációk Házában. Április 24 ugyanis Szentiván betelepítésének a napja is, így a résztvevők a mostani alkalmon erről emlékeztek meg.
  • V. alkalommal rendezték  meg az Össz-Pilis-medencei kakasszépségversenyt és majálist május 1-jén Pilisszentivánon, a Villa Negránál. Az immár hagyományosnak számító rendezvényen ismét összemérhették magukat a térség legszebb kakasai, volt megint kakasból bármit főzőverseny, rengeteg gyerekprogram és színpadi produkciók is. Összeállításunk következik.
  • Piliscsabán az Axis Mundi Egyesület szervezésében április 30-án vasárnap, a Szerelem és a Család ünnepén hangszer-bemutatóval, közös jógázással és változatos programokkal várták a szabadba vágyókat. Az eseménynek a Nagy-Gulya adott otthont.
  • II. alkalommal rendezték meg a vörösvári majálist a sportpályán. A szép idő kedvezett a rendezvénynek, és sokan kilátogattak a programokra. Voltak gyermekprogramok, népi játékokkal, játszóházzal, kézműveskedéssel, színpadi programokkal  és focimeccsekkel. Ottjártunkkor a színpadon épp a Melodika zenekar és a Ziribarer zenélt.