Pilisi Szemle 2017/10. hét

2017.03.13.

Úgy tűnik, végre beköszöntött a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, és melegebb az időjárás, éled a természet, és élednek a környék programszervezői is. Stábunk is rengeteg rendezvényen járt az elmúlt időszakban, ebből most néhányat meg is mutatunk Önöknek e heti Pilisi Szemlénkben. A tartalomból röviden:

  • Pilisvörösváron február 25-én záró fordulóval ért véget a Rubók-Schiller teremtorna 2017-es rendezvénysorozata a Schiller Gimnáziumban. A forduló záró mérkőzésein stábunk is jelen volt.
  • Maszler Irén csipkéiből nyílt kiállítás február 25-én, a solymári Helytörténeti Gyűjteményben. A kiállítást Erdei T. Csilla, csipkekészítő művész nyitotta meg, közreműködött Pallagi Teréz fuvolán.
  • Március 4-én immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a Nemzetközi Kőkonferenciát. A nívós szakmai rendezvénynek kezdettől fogva a helyi gimnázium ad otthont. Az idei konferencián mintegy kétszáz szakmabeli vett részt, számos európai országból érkeztek érdeklődők, köztük az idén először Koszovóból is.
  • Még a báli időszakban tartotta hagyományos bálját a pilisvörösvári Nyugdíjas Klub. A jó hangulatról a Barvu Buam zenekar gondoskodott, akiknek talán ez volt az utolsó fellépésük, hiszen 37 év után úgy döntöttek, hogy befejezik a közös zenélést.