Pilisi Szemle 2017/8. hét

2017.02.27.

Még mindig tart a báli szezon, így természetesen e heti Szemlénkből sem maradhat ki a vidám mulatság. Készültünk azonban komoly témákkal is, hiszen újra aktuális lett az M0-ás körgyűrű építése, talán vannak újabb fejlemények, és két kiállításon is részt vettünk.  A tartalomból röviden:

  • Lakossági tájékoztatót tartottak Vörösváron az MO-ás autóút északi szektorával kapcsolatban. A fórumot Pilisvörösvár polgármestere, Gromon István kezdeményezte és hívta össze, bevonva az érintett cégek képviselőit, a környező települések polgármestereit és a lakosságot is.
  • Február 18-án Piliscsabán a Művészeti Galériában Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész Erdélyi tájak című festménykiállítása nyílt meg. A megnyitó ünnepségre számos vendég érkezett a határon túlról is.
  • Steixner István tárgyai –alkotásai – azért különlegesek, mert a legutolsó részletig kézzel készíti őket. Eközben az ősi magyar motívumkincset ugyanúgy használja, mint a modern formákat, megoldásokat, gyakran ötvözve a kettőt. Így a mai korra aktualizálva tudja megőrizni, népszerűsíteni és továbbörökíteni a hagyományokat, ami fontos célkitűzése a magas színvonalú kivitelezés mellett. A legkülönfélébb igényeket elégítik ki tárgyai, az ékszerektől, tarsolyoktól kezdve a táskákon, mappákon keresztül egészen a speciális területekig, mint az íjászati és vadászati kiegészítők.
  • Hosszú idő után újra Vörösváron játszott a Donau Power. Az elmúlt hétvégén fergeteges hangulatú farsangi bálon ők gondoskodtak a jó hangulatról, a buli pedig igen jól sikerült, hajnalig mulattak a vörösváriak, sőt a környékbeli településekről is érkeztek vendégek. Az este elején a Die Ziribarer zenélt.