Pilisi Szemle 2017/5. hét

2017.02.06.

Benne vagyunk a legnagyobb télben, de a nagy hidegek ellenére zajlik az élet a környéken.  Stábunk is több programon járt az elmúlt héten, ezekről most be is számolunk Önöknek. A tartalomból röviden:

– Pilisvörösvár önkormányzata és a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat január 19-én a Művészetek Háza dísztermében a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából megemlékezés szervezett.

– Január 21-én a Piliscsabai Német Nemzetiségi Önkrományzat és a Piliscsabai Németek Kulturális egyesülete szervezésében 10., jubileumi disznóvágásra került sor Piliscsabán a Csaba-kertben. Az esemény a dermesztő hideg ellenére már kora reggel sok érdeklődött vonzott.

– Nem festhető jó (arc)kép, ha nem ismerjük az ember központi drámáját. Enélkül csak két ellentétes irányba mehetünk: a realista ábrázolás, vagy a szubjektív önkifejezés felé. De hogy találjuk meg az ember központi drámáját? Erre a kérdésre keresik a választ a Napút festőiskola művészei, akiknek alkotásaiból nyílt kiállítás a solymári művelődési házban január 21-én.