Segítség a rendkívül hideg időben

2017.01.17.

Piliscsabán a rendkívüli hideg időjárásra való tekintettel figyelőszolgálatot vezettek be. Szükség esetén a nap bármely szakában telefonon hívható Piliscsabai Polgárőrség ügyelete a +36302470300, a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság Ügyelete a 36309913580 telefonszámokon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzétette az elérhető melegedőhelyek listáját. Ezeket akkor üzemelik be, ha például sérül a távhőszolgáltatás vagy az elektromos hálózat, és az áramkimaradás miatt többen nem tudnak otthon fűteni.

Ilyenkor a település polgármestere vagy a védelmi bizottság intézkedik a melegedőhely megnyitásáról. Térségünkben is több ilyen helyszín van.Ezek a következő épületek, intézmények:

Piliscsabán: a Iosephin Kollégium, a Hauck János Általános Iskola, a Napsugár Óvoda,a  Béthel Evangélikus Misszió Otthon

Pilisvörösváron: a Friedrich Shiller Gimnázium. a Templom Téri általános Iskola, a Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Német Nemzetiségi Óvoda, a Liget Cseperedő Óvoda, a Városi Napos Oldal Szociális Központ, a Gradus Tagóvodaa, a Művészetek Háza. Pilisszentivánon a Generációk Háza.