Pilisi Szemle 2016/46. hét

2016.11.22.

Ilyenkor év vége felé megsokasodnak a környéken a programok, van, ahol minden a tervek szerint alakul, és van olyan is, amikor nem teljesen. Stábunk az elmúlt héten ilyenen is, olyanon is járt.

  • Elischné Draxler Erzsébet családfakutatót új oldaláról ismerhettük meg. Ez alkalommal november 12-én különleges imakönyv gyűjteményéből nyílt kiállítás Solymáron az Apáczai Csere János Művelődési Házban.
  • Solymár 750 éves évfordulójához kapcsolódva újabb eseményre került sor november 11-én, pénteken délután.Ezúttal Jablonkay Sándor szervezett ünnepélyes faültetést, amit azonban a körülmények kicsit keresztülhúztak. Az eseményről készült összefoglalónk következik.
  • Minden évben ilyentájt tartják Pilisvörösváron a külső védelmi gyakorlatot. Ilyenkor az illetékes szervek és az önkormányzat képviselői összegyűlnek, és egy katasztrófahelyzetet imitálva megvizsgálják, begyakorolják, hogy mi is a teendő ilyenkor. Idén ez a gyakorlat kicsit rendhagyó volt, de a problémát most is sikeresen elhárították.
  • Egészségnapot szerveztek november 11-én Pilisvörösváron, a Művészetek Házában. A szervezők a Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai voltak, az érdeklődők pedig előadásokat hallhattak, vércukor szűrésen vehettek részt, és egészséges ételeket is kóstolhattak.