Pilisi Szemle 2016/45. hét

2016.11.14.

E heti Pilisi Szemlénkben még az őszi szünet előtti eseményekről készítettünk Önöknek beszámolókat, visszakanyarodunk kicsit az ünnepekhez, készültünk közéleti témákkal, az őszt idéző műsorral, és rengeteg programmal. A tartalomból röviden:

  • Az 1965-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódva projektnapot szerveztek a Schiller Gimnáziumban október 21-én. Az emlékévhez kapcsolódva különböző feladatokkal, kiállítással, kézműves foglalkozással, filmvetítéssel és előadással idézték fel az 56-os eseményeket.
  • Az őszhöz, a szürethez, az őszi munkálatokhoz kapcsolódó tevékenységekkel várta a solymári Bauernhaus a gyerekeket és szüleiket október 21-én, kora délután. Lehetett diót törni, kukoricát morzsolni, csuhébabát készíteni.
  • Október 27-én tartotta októberi rendes ülését Pilisvörösvár képviselőtestülete.  Az ülésen olyan többek között olyan témák kerültek szóba, mint a vörösvári Újság kiadóváltása, a Német Nemzetiségi Táncegyüttes útjának támogatása és egy kerékpáros ügyességi pálya létrehozásának támogatása.