Pilisi Szemle 2016/42. hét

2016.10.24.

Ezen a héten ismét jelentkezünk Pilisi Szemlével, hiszen a településeken az elmúlt időszakban is számos rendezvényt tartottak, melyeken a PilisTV stábja is ott járt. Lesz tánc, zene, kultúra és közéleti téma is. A tartalomból röviden:

  • Október 15-én Pilisvörösváron a Művészetek Házában Wenczl József emlékestet és jótékonysági bált szervezett a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes. A bálból befolyó bevételt az egyesület a 2017-es amerikai turnéra fordítja.
  • Október 13-án tartotta éves közmeghallgatását Pilisvörösvár önkormányzata a Művészetek Háza színháztermében. Első napirendként Gromon István, a város polgármestere ismertette az elmúlt év költségvetését, beruházásait és legfontosabb eseményeit, ezután pedig a lakossági hozzászólások következtek.
  • A solymári Pemü minden évben fontosnak tartja, hogy köszöntse az egykor a cégnél dolgozó, ma már nyugdíjas munkatársakat. Így volt ez idén is, és a hagyományokhoz híven október elején a Pemü vezetősége ismét meghívta az egykori dolgozókat egy jó hangulatú, barátságos ünneplésre a solymári sportcsarnokba.
  • Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ebből a jeles alkalomból október 3-án hétfőn délután Piliscsabán a Művelődési Információs Központ és Könyvtár a szépkorúak tiszteletére ünnepséget szervezett.
  • Idén ötvenéves a pilisvörösvári Városi Könyvtár Fő utcai épülete. Ebből az alkalomból egy tárlatot látjattak az érdeklődők, amelyet az épület elmúlt évtizedeinek emlékeiből, régi kötetekből, fotókból, rajzokból, a könyvekben felejtett cetlikből és papirosokból állítottak össze.