Pilisi Szemle 2016/40. Hét

2016.10.10.

Most már valóban ősziesre fordult az időjárás, de a környékbeli településeken alaposan kihasználták az utolsó, szinte nyárias hétvégéket, fesztiválokkal, mulatságokkal. Stábunk is számos rendezvényen ott járt, melyekről be is számolunk Önöknek e heti Pilisi Szemlénkben. A tartalomból röviden:

  • A fesztiválhangulatot idéző rendezvények kedvelői szeptember 24-én, Piliscsabán, a Csaba-kertben Lecsófesztiválon és Lecsófőző versenyen vehettek részt. A késő éjszakába nyúló program keretében átadták a legízletesebb lecsó-díjakat, valamint a Művészeti Galériában Radó István fényképeiből nyílt kiállítás.
  • Hagyományosan a Céh Egylet udvarán gyülekeztek a piliscsabaiak október 1-jén a szüreti felvonulásra és mulatságra. Miután a kisbíró kihirdette a mulatozást az iskolások és az óvodások rövid műsorát láthatták az érdeklődők, majd elindult a szüreti menet…ki gyalog, ki lovon, ki szekéren tette meg a távot, de ami közös volt, az a jó hangulat. Nézzék meg zenés összeállításunkat.
  • Solymáron is hagyományosan október első szombatján tartják meg a szüreti mulatságot. Ilyenkor felvonulással, zenével, tánccal és persze finom borral készülnek a szervezők. Nem maradt el a jókedvű rendezvény idén sem, és természetesen, stábunk is ott járt.
  • Rendeletmódosítás, ingatlan belterületbe-vonás, Bursa Hungarica, kiadóváltás, villámvédelem – többek között ezeket a témákat tárgyalta Vörösvár képviselőtestülete szeptember végi rendes ülésén.
  • Egy nem mindennapi életút és szakma hajdani utolsó képviselőjének állított emléket még a búcsú vasárnapján a Szép Solymár alapítvány a Hősök utca és Zöldfa-köz találkozásánál. Az emlékmű, melyet Szentesi Ferencné Ritter Borbálának szenteltek nem messze áll attól a háztól, ahol Solymár utolsó bábaasszonya született.