Solymári búcsú

2015.09.03.

2015-ben is megrendezésre kerül a solymári búcsú az Apáczai Csere János Művelődési Házban. A három napos program szeptember 11-én pénteken ünnepi szentmisével veszi kezdetét a templomban, este fél 7-kor, utána pedig Matuz Gergő koncertjére várják az érdeklődőket.  19.00-kor a Kompanei sváb nyelvű amatőr színtársulat Hutoto című előadását láthatják, majd az este folytatásaként 20.30-kor a Schaumarer Musikanten zenéjét hallgathatja meg a közönség.

Szeptember 12-én, szombaton a Népek Tánca  nyitja a rendezvényt. Fellépnek a Cédrus Táncegyüttes, a Magyarok Nagyasszonya Tánccsoport, a Reményi Margit Táncegyüttes és a Herbstrosen Tánccsoport is.

  1. órakor a Kolibri Táncegyüttes Maffia Swing 1920 című produkcióját láthatják a nagyszínpadon..  A Táncegyüttes már évek óta jelen van a térség kulturális életében, a Maffia Swing 1920 című produkciójuk pedig itthon és külföldön is elnyerte a publikum és a szakma elismerését.

Este 20. órától emblematikus magyar zenekarok, a Korai Öröm, a Big Muff, és Bälga zenekar koncertezik.

Szeptember 13.-án vasárnap, ismét több méltán ismert zenekar koncertjét hallgathatjuk: fellép többek között az Irie Maffia, Kökény Attila, és Tóth Gabi. Mindhárom napon gyermekműsorok, bábjátékok, kézműves foglalkozások és sportolási lehetőségek is várják a kis és nagycsaládosokat. A részletes programokat megtalálják a művelődési ház facebook oldalán és a szórólapokon.