A TÁNC VILÁGNAPJA ÉS A TAVASZ ÜNNEPE

2015.04.15.
Zenekar

 

Április 30-án Solymáron először látható az a különleges és egyedi produkció, melyben egyenesen Sevillából érkezik Cristina Soler híres flamenco énekesnő, és Juan José Bando gitárművész akikkel a solymári fiatal pályakezdő táncművész, Pirók Zsófia mutatja be önálló estjét. Büszkék lehetünk rá, hiszen községünkből jutott el egy olyan professzionális táncművész képző intézménybe, ahol még külföldi tanulót soha nem vettek fel. A sevillai Conservatorio Profesional de Danza-ban diplomázott flamenco szakon, és​ 2014-ben Magyarországon elnyerte a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjat koreográfusként. Sóhajok című előadásának premierje tavaly a Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra, amely utána meghívást kapott Madridba is a “Flamencos y Otras Aves” fesztiválra, ahol szintén óriási sikert aratott. A hazai és nemzetközi viszonylatokban is elismert művésznő, most egy turné keretében Magyarország több városában is fellép spanyol vendégművészeivel, első állomásaik között Solymáron!

Aki eljön erre az előadásra, az utána folytathatja az ünneplést a solymári Májusfa állítás nyújtotta számos ingyenes szabadtéri program keretében.

A Tánc Világnapja alkalmából várjuk szeretettel az érdeklődőket nem csak Solymárról, hanem a környező településekről is!

Időpont: ÁPRILIS 30. 19:00
Helyszín: SOLYMÁR, APÁCZAI CSERE JÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
Belépő: 2000 Ft.-

Az előadás támogatója a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet, valamint Solymár Nagyközség Önkormányzata.

További info: www.zsofiapirok.com