Pilisi Szemle 2015/07. hét

2015.02.12.

Február van, és a medve jóslata szerint még hosszú lesz a tél, ezért igyekszünk egy kis színt vinni a hideg, szürke hétköznapokba e heti magazin-összeállításunkkal. Ha pedig mégis inkább kimozdulnának egy kicsit, természetesen ehhez is ajánlunk programokat.

A tartalomból dióhéjban:

  • Új rendőrautót kapott Szentiván körzeti megbízottja
  • Költségvetés, Templom tér és betelepülési emlékmű – ülésezett Vörösvár képviselőtestülete
  • Egy délután fánkokkal
  • Kínai útjáról tartott beszámolót Both Miklós
  • Tűbe fűzött örömök – Zentai Bernadette kiállítása
  • Hírek és programajánló

Tartsanak velünk ezen a héten is!

A közbiztonság nem csak a rendőrségnek szívügye, hanem a környékbeli önkormányzatoknak is, ezért ahol tudják, segítik a rendőrök munkáját. Hétfőn Pilisszentiván Önkormányzata adott át egy vadonatúj rendőrautót, amelyet a község körzeti megbízottjának vásároltak.

Elfogadta a 2015-ös év költségvetését Pilisvörösvár önkormányzatának képviselőtestülete, és döntött arról is, hogyan fog kinézni a megújult Templom tér, ha elkészül a betelepülési emlékmű. Csak két fontos téma a vörösvári képviselőtestület februári rendes üléséről, de persze sok egyébről is szó esett.

Nincs is jobb a farsangi időben, mint egy nagy tál fánk. A fánksütésnek nagy hagyománya van Vörösváron, így a múlt vasárnap délután nemcsak az eszem-iszomról, hanem a hagyományőrzésről is szólt.

Both Miklós mutatta be Kínai utazólemezét január 31-én, szombaton este a Solymári Művelődési Házban. A rendezvény nemcsak egy egyszerű bemutató volt, hanem beszélgetni is lehetett Both Miklóssal, aki kétszeres Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, előadóművész; a Both Miklós Folkside és a Napra együttes énekes, gitáros zeneszerzője. A művésszel riporterünk is beszélgetett, mi másról, mint utazásról és zenéről.

Tűbe fűzött örömök címmel nyílt kiállítás Zentai Bernadette kézimunkáiból a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjteményben. A kiállítást Brodszki Erika alkotóművész nyitotta meg, szaxofonon és harmonikán közreműködött Csernák Tibor. A kiállítás megtekinthető február végéig.