Szarvasbőgés túrák

2014.09.30.

14_40_szarvasA nagy érdeklődésre való tekintettel – bár a szarvasbőgés a vége fele közelít – a Pilisi Parkerdő Zrt. újabb szarvasbőgés túrákat szervez:

A Budapesti Erdészet szervezésében a természetszeretők még három alkalommal vehetnek részt szarvasbőgés-túrán.

A túrák időpontja:

  • szeptember 27. szombat
  • szeptember 30. kedd
  • október 4. szombat

Találkozó: 17:30 (Budakeszi Vadaspark parkoló)

Túra ideje: 18:00 – 20:30

A túrán résztvevők hivatásos vadász szakvezetése mellett ismerik meg az esti erdők neszeit, hangjait, a túrával érintett területen és környékén élő több tucat szarvasbika nászhangját (szarvasbőgést) is jó eséllyel hallhatják. A túra hossza 3-4 km. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet, zseblámpa. Alkalmanként max. 25 fő részvétele lehetséges, jelentkezés sorrendjében töltik fel a helyeket. Jelentkezés: email-en keresztül (Toth.Mirtill@pprt.hu), legkésőbb a túra indulásának napján de. 10 óráig. A túrákon szakvezetési díj ellenében lehet résztvenni, a részleteket az érdeklődők megtalálják a Pilisi Parkerdő honlapján (www.parkerdo.hu).

A Valkói Erdészet továbbra is szervez túrákat, melyekre a magyar.ferenc@pprt.hu e-mail címen tudnak a szarvasbőgés után érdeklődők regisztrálni – a túra időpontjáról visszajelzést küldenek mindenkinek. Megfelelő létszám esetén a szakvezetés naponta 17 és 20 óra között tart. A Valkói Erdészet kisebb csoportok számára a gímszarvasok mozgása alapján szervezi a szarvasbőgés megismerését garantáló túráit.

A Budakeszi Vadasparkban októberben is minden pénteken éjszakai vezetett túrák indulnak, melyek során jó eséllyel találkozhatnak a résztvevők szarvasbőgéssel.