Pilisi Szemle 2014/38. hét

2014.09.18.

A nem túl kedvező időjárás ellenére nem maradt el a solymár, ahol koncertek és számos egyéb program várta az érdeklődőket. Többek között erről láthatnak egy összeállítást e heti Pilisi Szemlénkben, de foglalkozunk a közelgő választásokkal, és törlesztünk egy múlt heti adósságot is. A tartalomból röviden:

  • Tudnivalók a választásról
  • Ünnepség, koncertek, táncok – búcsú Solymáron
  • Harmadik csilifesztivál Solymáron

Lesznek hírek és programok, tartsanak velünk!

Közeleg az önkormányzati választások időpontja. A jelöltállítás lezárult, a kampányidőszak további részéről és a szavazással kapcsolatos tudnivalókról dr. Beregszászi Márk jegyzőt kérdeztük.

Az idén nem volt túl kegyes az időjárás a Solymári Búcsúra érkezőkhöz, hiszen kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan esett az eső. Szerencsére azonban a programok és a koncertek a rossz idő ellenére sem maradtak el, bár volt olyan, amit a kinti színpad helyett fedett helyen tartottak meg. Elsőként az ünnepi testületi ülést, ahol Heinz Nägele, Wüstenrot polgármestere átvehette a Solymár Díszpolgára címet, majd a település jelenlegi polgármestere és dr. Szente Kálmán polgármester aláírásukkal megerősítették a testvérvárosi kapcsolatot. Az ünnepséget a hagyományőrző tánccsoportok műsora követte, akik a közelmúltban elhunyt Manninger Miklós koreográfusra emlékeztek. Végezetül a Cédrus Táncegyüttes és a csíkcsomortáni Magyarok Nagyasszonya táncegyüttes következett. A vasárnap az ünnepi szentmisével kezdődött, melyet Kertész Péter atya celebrált, délután pedig a koncerteké volt a főszerep.

Stábunk a Kovács Linda – Bögöthy Ádám duó, a Magyar Reneszánsz Együttes és a Jazzation koncertjén is járt.

Harmadik alkalommal rendezték Solymáron a nagysikerű chili fesztivált. A helyszín idén is a solymári művelődési ház volt, a szervezők pedig rengeteg programmal és érdekességgel készültek. Volt zene, chili szépségverseny, előadás a chiliről, és persze maga a chili mindenféle formában – növényként, ételben, csokiban.