Pilisi Szemle 2014/14. hét

2014.04.07.

Ünnepeltek a hétvégén tűzoltóink, és jubileumot ült a vörösvári fúvószenekar is. De hétköznapra is jutott ünnepelnivaló: április 1-jétől ugyanis Solymárig közlekedik a 157-es BKV-járat. Mindezekről és még másról is beszámol eheti magazinunk. Híreket mondunk, és programot ajánlunk, tartsanak velünk!

A környék négy önkéntes tűzoltósága szerzett önálló beavatkozói jogosultságot. Az igazolások ünnepélyes átadására március 29-én, szombaton került sor, a katasztrófavédelem magas rangú vezetőinek részvételével. A solymári, pilisszentiváni és pilisvörösvári ünnepséget a korábban tervezett helyett végül egy időpontban tartották meg, így stábunk a vörösvári rendezvényen járt.

Hosszú idő után és kitartó tárgyalások eredményeképpen végre elindult meghosszabbított útvonalán a BKV 157-es buszjárata. A solymári önkormányzattal kötött megállapodás értelmében április 1-jétől Solymárig közlekedik a 157-es busz, az egyik első reggeli járatot a kerekhegyi lakosok fel is köszöntötték.

25 éves jubileumot ünnepelt a vörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar. A jubileum alkalmából telt ház előtt adtak koncertet a Zeneiskola színháztermében. Az eseményen természetesen stábunk is ott járt.

A helyi közlekedés, a helyi média és a természetvédelmi rendelet is napirendre került Solymár Önkormányzatának márciusi rendes ülésén. A tanácskozás nyílt része – amit élőben követhettek nézőink az interneten is – mindössze egy órát tartott.