Munkahelyteremtési pályázat

2014.01.16.

Munkahelyek teremtésére írt ki pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalkozások részére. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll rendelkezésre 6500 új munkahely létesítésére. Az igényelt támogatás összege 3 és 120 millió forint között alakulhat. A támogatás aránya Pest megyében 50%.  A pályázatok benyújtásának határideje február 14.

Bővebben:

A támogatás vissza nem térítendő támogatás, amely új munkahelyek megvalósítására irányuló beruházásokhoz használható fel. A beruházás tartalmazhat építést, épületgépészeti fejlesztést, új gépek és berendezések, valamint immateriális eszközök (szoftverek, szabadalmak, know-how) beszerzést, informatikai fejlesztéseket.

A fejlesztés a pályázat benyújtását követően kezdődhet meg, és 2014. november 30-ig kell megvalósítani. A fejlesztés tárgyát képező eszközöket 3 évig fenn kell tartani, és a pályázat keretében létrehozott új munkahelyek 2 évig történő fenntartását vállalni kell.

A támogatás összege 3-120 millió forint között alakulhat. A támogatás aránya, a beruházási költségre vetítve, Budapesten 30%, Pest megyében 50%.  A támogatás összege az új munkahelyek számához igazodik. Ez alaphelyzetben 1,5 millió forint új munkahelyenként. Az új munkahelyeken foglalkoztatottak számának el kell érnie a két főt.

A támogatás összege növelhető 0,2 millió forinttal, ha a fejlesztés hátrányos helyzetű, és 0,3 millió forinttal, ha a fejlesztés a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben kerül megvalósításra. 0,5 millió forint kiegészítő támogatásra jogosultak az álláskeresőket, 0,3 millió forint kiegészítő támogatásra pedig a roma munkavállalókat alkalmazók. A szabad vállalkozási övezetben megvalósításra kerülő új munkahelyek esetén 0,4 millió forint további kiegészítő támogatás érhető el.

A pályázónak, 15 millió forintot meghaladó támogatás igénybevétele esetén biztosítékot is kell nyújtania. A biztosíték bankgarancia, ingatlan és/vagy ingóság is lehet, értékegyeztetéssel.

Pályázati dokumentáció:
A támogatás részletes feltételeit, a pályázat elkészítéséhez szükséges információkat, valamint a kötelezően kitöltendő, a pályázattal benyújtandó dokumentumokat a pályázati felhívás, a pályázati útmutató és mellékletei együttesen tartalmazzák. A pályázati dokumentáció letölthető innen, valamint kérés esetén a munkaügyi központokban és a járási munkaügyi kirendeltségeken átvehető.

A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2014. január 9-től 2014. február 14-ig lehet benyújtani a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint. A teljes dokumentáció ide kattintva is elérhető.

A pályázatok 2014. májusáig elbírálásra kerülnek.

A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban további információkat kaphat:

A PMKIK pályázati referensétől:
Mihók Viktória mihok.viktoria@pmkik.hu 70/3399940

A PMKIK együttműködő partnerétől a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségétől:
Csanda László csanda.laszlo@upcmail.hu 70/2106402 (hétvégén is hívható)

A beruházás helye szerinti munkaügyi központ referensétől:
Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 1117 Budapest, Karinthy Frigyes u. 3. (1/279-4799; 1/279-4726; 1/279-4727)