Pilisi Szemle 2013/48. hét

2013.12.02.

Novemberből decemberbe érünk, ősziből télibe fordul az időjárás is, a karácsony előtti időszakban pedig egymást érik a rendezvények a környéken. Ezen a héten adventi koncerteket, vásárokat, gyerek- és felnőtt előadásokat ajánlunk a figyelmükbe, és – természetesen – beszámolunk az elmúlt hét eseményeiről:

  • a pilisvörösvári hagyományos nemzetiségi délutánról,
  • a Reményi Margit Táncegyüttes megalakításáról,
  • és egy előadásról a tudomány hónapja alkalmából.

Tartsanak velünk!

Hagyomány már Vörösváron, hogy ilyentájt rendezik meg a Nemzetiségi Délutánt. Így volt ez idén is, és november 23-án délután népes közönség előtt mutatták be produkcióikat a helyi sváb nemzetiségi csoportok. Itt került sor a vörösvári Tájház 20 éves születésnapja alkalmából készült kisfilm bemutatására is. A fellépésekről készült teljes felvételt később vetítjük.

Idén 30 éve alakult a solymári ifjúsági tánccsoport. Ebből az alkalomból gyűltek össze egykori és jelenlegi táncosok, ismerősök és barátok, hogy együtt ünnepeljék – nemcsak a három évtizedet, hanem a folytatást is, hiszen a csoport táncegyüttessé alakult, és új nevet is kapott. A jubileumi műsor teljes felvételét megnézhetik hamarosan itt, a PilisTV-n.

November a magyar tudomány hónapja volt. Ebből az alkalomból hívták meg Piliscsabára Gazda István tudománytörténészt a Klarissza Házba, hogy magyar tudósokról beszéljen az érdeklődőknek. A sok humorral fűszerezett előadásból sok olyan érdekességet tudhatott meg a közönség, amit addig nem, vagy legalábbis nem egészen úgy ismert. Ha lemaradtak róla, Gazda István előadását később Önök is megnézhetik a PilisTV műsorán.