Pilisi Szemle 2013/47. hét

2013.11.21.

Ezen a héten a kultúra területén kalandozunk, három kerek évfordulóról is megemlékezünk, amelyeket a héten ünnepeltek a környéken. Beszámolóink tartalmából röviden:

  • 40 éve alakult a Pilisszentiváni Vegyeskórus
  • Az 50 éves Barcsik Géza kiállítása nyílt meg a solymári Művelődési Házban
  • Hogyan épült 100 éve egy polgári ház – a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítása
  • Kívül-belül megújult a vörösvári Sikari Patika

Híreket mondunk és sok-sok programot ajánlunk a figyelmükbe. Ha van kedvük, tartsanak velünk!

Megalakulásának 40 éves évfordulóját ünnepelte az elmúlt hétvégén a Pilisszentiváni Vegyeskórus. Ebből az alkalomból közel 2 órás koncertet adtak telt ház előtt az iskola aulájában. A jubileumi ünnepségen természetesen stábunk is ott volt.

Idén 50 éves Barcsik Géza grafikusművész, november 16-án ebből az alkalomból nyílt kiállítása Solymáron, a Művelődési Házban. Rokonok, barátok, pályatársak és ismerősök köszöntötték a születésnapos alkotót a megnyitón, ahol a grafikai munkák mellett a zene is hangsúlyos szerephez jutott. Hogy miért, azt megtudhatják összeállításunkból.

A solymári helytörténeti gyűjteményben nyílt új kiállítás november 16-án, szombaton. A kiállítás 100 évvel ezelőttre kalauzol vissza az időben, egy 1913-ban épült solymári polgárház építéstörténetét mutatja be a tervezéstől a kivitelezési számlákon keresztül a reklámokig és az enteriőrökig.

Novembertől megújulva várja Pilisvörösvár lakóit a Sikari Gyógyszertár. A felújított és modernizált gyógyszertár a megnyitó napján egészségügyi tanácsadással, színes programokkal várta a város és a környék lakóit. A megnyitó ünnepséget november 15-én tartották.