Pilisi Szemle 2013/43. hét

2013.10.23.

Ahogy a múlt hét a beruházásoké volt, ezen a héten a sport lesz a középpontban magazinunkban. Sportnap, foci, judo, emellett természetesen nem maradnak le a közéleti hírekről és a következő hetek programjairól sem. A tartalomból röviden:

  • Közmeghallgatás volt Vörösváron
  • Összefoglaló a piliscsabai testület októberi üléséről
  • Sportnappal emlékeztek Papp Lászlóra a Jókai iskolában
  • Judoterem nyílt Solymáron
  • Vörösváron rendezték meg szombaton a Bozsik Kupát

Október 17-én, csütörtökön tartotta ez évi közmeghallgatását Pilisvörösvár önkormányzata. Mintegy … érdeklődő gyűlt össze a Városi Ügyfélszolgálat dísztermében. Gromon István polgármester az önkormányzat elmúlt egy évi munkájáról tartott részletes beszámolót, majd a lakossági kérdések következtek. A felszólalások között ezúttal egy sváb nyelvű szavalatot is hallhattak a megjelentek. A közmeghallgatást élőben közvetítettük az interneten, a felvételt később részletekben ismételjük.

Október 8-án, kedden tartotta e havi rendes ülését Piliscsaba önkormányzata. Az ülésen többek között olyan témák kerületek napirendre, mint az állattartási rendelet, a kitüntető címek adományozása, a zöldhulladék elszállítás vagy a műfüves focipálya.

Október 16-án tanítás nélküli sportnapot tartottak a piliscsabai Jókai iskolában, Papp László tiszteletére. Ezen a napon a sporté volt a főszerep az iskolában, lehetett focizni és lovagolni is. Az ünepélyes megnyitón jelen volt a tankerület igazgatója, a sportért felelős államtitkár-helyettes, ifj. Papp László és Habsburg Mihály és felesége.

Nem kell messzire menniük a solymári és környékbeli fiataloknak, ha judozni szeretnének, hiszen egy új, Kotaro-dojo nyílt a Bajcsy-Zsilinszky utcában.Összeállításunkból az is kiderül, hogy a judót nemcsak fiatalkorban érdemes elkezdeni.

Bozsik József nevét kapta az a sportrendezvény, aminek legutóbbi alkalmát október 19-én, szombaton a vörösvári focipályán tartották meg. A tornán vörösvári, szentiváni, piliscsabai, solymári, nagykovácsi és hidegkúti gyerekek vettek részt.