Pilisi Szemle 2013/42. hét

2013.10.19.

Zajlanak a felújítások, fejlesztések a környéken. Múlt héten már hallhattak a kerekhegyi csatornázás elindulásáról, mostani Szemlénkben egyebek mellett további projektekről: csatornázásról és útépítésről számolunk be. A tartalomból röviden:

  • Megtartották a vörösvári szennyvízprojekt nyitórendezvényét
  • Átadták a felújított Bem utcát Szentivánon
  • A településrendezésről tartottak fórumot Vörösváron
  • 15 éves a solymári Herbstrosen tánccsoport

Ezen kívül lesznek hírek és programajánlatok. Tartsanak velünk!

Megkezdődtek a vörösvári szennyvíztelep felújításának munkálatai. A beruházás részleteiről a projekt nyitórendezvényén részletesen beszélt a város polgármestere, Gromon István. Az eseményen a térség országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor is jelen volt.

Múlt héten csütörtökön reggel Szentivánon járt stábunk, ahol megtörtént a felújított Bem utca műszaki átadása. Az utat újraaszfaltozták, és elkészült a gyalogosok közlekedését segítő járda is. A beruházásról a település alpolgármesterét, Marlok Gyulát kérdeztük.

Lakossági fórumot tartott Pilisvörösvár Város Önkormányzata a város településfejlesztési és településrendezési eszközeinek felülvizsgálatával kapcsolatban. A fórumra október 10-én, csütörtökön 18 órakor került sor a városi díszteremben. A főépítész és a tervezők tájékoztatást adtak a településfejlesztési koncepció, a településszerkezeti terv, a szabályozási terv és a helyi építési szabályzat módosítására vonatkozó javaslataikról, majd a megjelentek tehettek fel kérdéseket és vethettek fel problémákat, amelyekre Ferik Tünde és Bérczi Szabolcs, a Völgyzugoly Műhely Kft. tervezői, valamint Kálmán Kinga főépítész, Gromon István polgármester és a Polgármesteri Hivatal műszaki osztályának munkatársai válaszoltak. A településrendezési tervekkel kapcsolatban egyeztetésre továbbra is van lehetőség, a főépítésszel történő előzetes időpont-egyeztetés után. A tervi anyagok megtalálhatók a város hivatalos honlapján a kiemelt információk között, a fórum tájékoztató részének felvételét pedig hamarosan műsorra tűzzük, így Önök is megnézhetik.

Idén ünnepli 15. születésnapját a solymári Herbstrosen tánccsoport. A jubileum alkalmából ünnepi műsorral készültek, melyet szombaton adtak elő Solymáron, a Művelődési Házban. A műsorban a táncok mellett két kisfilmet is láthattak a csoport életéről, vendég volt a zsámbéki Lochbert tánccsoport, a zenéről pedig  Schaumarer Musikanten gondoskodott.