Aszfaltozás a 10-esen

2013.10.11.
Aszfaltozás a 10-esen

Lehet még ennél rosszabb a közlekedés az agglomerációban? A dugóban állva sokan találgatták tegnap: vajon miért állt a sor egész nap Pilisvörösváron a 10-es úton? Itt a válasz:

A vasútkorszerűsítéshez kapcsolódóan kanyarodósáv épül a Terranovához (a cég neve ma már Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.). A munkavégzést láthatta már korábban is, aki arra autózott, de ez eddig nem okozott nagyobb fennakadást a közlekedésben. Elkészült a kiszélesített út alapja, 2013. október 10-én az alsó aszfaltréteget vitték fel félpályás últezárás mellett, amiről a kivitelező elfelejtette értesíteni a lakosságot.

Erre az első réteg aszfaltra még két újabb réteg kerül majd – hogy mikor, az az időjárás függvénye. Mindenesetre a mérnökségtől ígéretet kaptunk arra, hogy az útlezárást hétvégére időzítik, és előtte értesítenek róla. Legalább számítsunk a torlódásra…

ImageAki esetleg abban reménykedett, hogy a szentiváni elágazást is érinti a szélesítés, annak csalódnia kell, Pilisszentivánról ezután sem lesz könnyebb felkanyarodni a 10-esre Piliscsaba felé. Az új sáv ettől nyugatra épül, és a Piliscsaba felől érkező kamionok balra kanyarodását segíti. Információink szerint a szakaszon közvilágítás is készül (tervek a képeken, a megfejtésben segíthet az információ, hogy az északi irányt jobbra lefelé kell keresni).