Tündérkirálynő és Eszter hagyatéka

2013.09.05.

2013. szeptember 13-án, pénteken kezdődnek a Solymári Búcsú programjai. 10 órától már nyit a vidámpark az Aranykorona vendéglő parkolójában.

SoltizenekarAz ünnepélyes búcsúnyitó szentmise 18 órakor veszi kezdetét a római katolikus templomban. A misét Kertész Péter kanonok-plébános celebrálja. A község nevében dr. Szente Kálmán polgármester nyitja meg a búcsút, ezután a Hegyvidéki Solti György Zenekar ad hangversenyt Bolyki Zoltán karmester vezetésével. Műsoron: Purcell Tündérkirálynő szvitje, Vivaldi d-moll kettősversenye, Verdi Ave Mariája és Mozart: F-dúr divertimento.

eszter hagyatékaA Művelődési Házban 20 órától látható Márai Sándor Eszter hagyatéka című előadásának előbemutatója a Spirit Színház előadásában. Az előadásra 100 Ft-os regisztrációs jegy váltható a művelődési házban. Szereplők: Huszárik Kata, Zsurzs Kati, Király Attila, Sipos Vera, Dózsa Zoltán, Perjés János, Vásári Mónika. Alkotók: Pataki Éva (színpadi adaptáció), Árva Nóra (díszlet, jelmez) Lénárd Róbert (rendezés)

Infó:

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az „Eszter hagyatéka”. A mű most először kerül Budapesten színpadra, Pataki Éva átiratában, az újvidéki Lénárd Róbert rendezésében. Bemutató: 2013. november, Átrium Film-Színház.

Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be. Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. de vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott-e bocsátani vagy sem, s egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött? „Látod, Eszter, a viszontlátás csaknem rejtélyesebben izgalmas, mint az első találkozás…”

A helyszín