Szigligeti Ede: Nőuralom

2013.09.05.

nőuralomSzigligeti Ede Nőuralom című vígjátékát láthatják az érdeklődők a Solymári Búcsú szombati napján, 15 órától, a Szekérszínház előadásában. Helyszín: Művelődési ház

Szereplők: Farkasinszky Edit, Ruzicska László, Lőrincz Levente, Szilvási Judit, Deák Fruzsina és Miskovics Róbert. A zenész Vaskó Zsolt, a díszlet és jelmeztervező Pilinyi Márta.

Szigligeti Ede: A nőuralom című darabja az 1870-es években íródott. A nők, mint már oly régen is uralkodni szeretnének férjeiken, szinte minden fortélyt és praktikát bevonva, de sajnos hatástalan, mert a férjek akkor is élik a maguk kis kártyázós, dorbézolós életüket. Szinte mindenki félreérthető helyzetbe kerül, de csak azért mert bosszantani akarja párját. De a szerelem győz mindenekfelett! Szigligeti Ede nagyon jól ismerte a női nemet így remek női figurák jelennek meg a színpadon. Mivel ez egy előkelő vidéki kúrián játszódik gazdag jelmezek, finom díszlet, élő zene és választékos szöveg jellemzi a darabot. Felcsendülnek majd Blaha Lujza kedvenc mulatós dalai.