Pilisi Szemle 2013/28. hét

2013.07.11.

A nyári szünet előtti utolsó Pilisi Szemlét láthatják ezen a héten. Az uborkaszezon idejére pár hétig magazinunk is szünetel, de a Vörösvári Napok eseményeinek beszámolóival majd ismét jelentkezünk. Természetesen egyéb műsorainkat addig is nézhetik, most viszont lássuk e heti műsorunk tartalmát:

  • Hulladékszállítás, szennyvízprojekt, vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartása – beszámoló a vörösvári önkormányzat üléséről
  • Rendőrkutyákkal gyakorlatoztak Solymáron
  • Koncertek, hagyományőrzés, gondolatpiac a Csaba napon

Lesznek hírek és programajánlatok, tartsanak velünk!

Számos nagy horderejű téma került napirendre Vörösváron a legutóbbi képviselőtestületi ülésen. Megvan a szennyvíztelep új üzemeltetője. Továbbra is a Volksbank marad az önkormányzat számlavezetője. Megválasztották, illetve véleményezték az intézményvezetőket, és tárgyaltak a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásáról. Mivel a Saubermacher felmondta a szerződést, új közbeszerzés kiírásáról döntöttek. Részletek és továbbiak a beszámolóban.

A solymári volt téglagyár területén tartották a megyei kutyás rendőrök összevont képzését. Ilyenkor a kutyák és gazdáik olyan helyzetekben gyakorolnak, amelyek akár egy éles bevetés során is előfordulhatnak. A július 2-ai képzés során még egy fegyver is eldördült – természetesen nem igazi, és csak a kamera kedvvért.

Július 5-én Hobo és bandája koncertjével vette kezdetét Piliscsaba hagyományos rendezvénye, a Csaba napok. Másnap, Csaba napján a Csaba kertben folytatódott a rendezvény, melyen stábunk is ott járt.