Forráshiány miatt nem kaptak pénzt a vörösvári óvodák

2013.05.27.
Forráshiány miatt nem kaptak pénzt a vörösvári óvodák

Az óvodák fejlesztésére pályázott Vörösvár az Új Széchényi Terv keretében. A 2012 júliusában beadott pályázat szakmailag megfelelt a támogathatósághoz szükséges minimális követelményeknek, de forráshiány miatt nem részesült támogatásban, tartaléklistára került.

Az önkormányzat Vörösvár mind az 5 tagóvodájában szeretett volna fejlesztéseket és programokat végrehajtani a 100%-os EU-támogatás segítségével. A 18,4 millió forintos költségvetésből játék- és eszközbeszerzések valósultak volna meg, az óvónők számos szakmai képzésen vehettek volna részt, illetve minden oviban családi programokat rendeztek volna.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez Budapestről és Pest megyéből 143 pályázatot adtak be, a rendelkezésre álló forrás azonban ennél jóval kevesebb pályázat támogatására adott lehetőséget, így Pilisvörösvár is olyan értesítést kapott, hogy tartaléklistára tették a pályázatát. Ez azt jelenti, hogy ha később találnak erre a célra forrást, még ellenőrizhetik a pályázatot, és dönthetnek a támogatásról.

A pályázatot tavaly júliusban nyújtotta be az önkormányzat, az elutasításról szóló hír ez év május 24-én érkezett meg.