Virágos Solymárért – idén is

2013.04.11.
Virágos Solymárért – idén is

Solymár Nagyközség Önkormányzata az idei évben ismét meghirdeti „Virágos Solymárért!” faluszépítési programját. A program célja: környezetünk szebbé tétele, ezáltal a lakosság életminőségének javítása a zöldfelületek példamutató kialakításával, tiszta, rendezett, vendégváró, virágos településkép létrehozásával.

E cél érdekében minden belterületi lakóingatlan képviseletében egy tulajdonos, illetve helyette egy, az adott címre bejelentkezett lakos – társasházak esetében lakásonként egy, az adott címre bejelentkezett lakos -, lakcímkártyával igazoltan ingyenesen átvehet egynyári virágpalántákat. (Egy belterületi ingatlanra vonatkozóan – társasházak esetében egy lakásra vonatkozóan – csak egyetlen tulajdonos vagy tulajdonosi képviselő számára tudnak virágpalántákat biztosítani!)

A növények átvételi ideje, helye: 2013. április 27. (szombat), 9-12h, Templom tér.

A növényeket a házak utcafronti részén, előkertjében, balkonon, teraszon és egyéb, közterületről is jól látható helyen – ellenőrizhető módon – kell elhelyezni, és folyamatosan ápolni, gondozni kell. Természetesen lehet, sőt ajánlott, a kapott növényeket egyéb, saját beszerzésűekkel is társítani.

A növénykiültetéseket nyár végén jeles solymári személyiségekből és szakemberekből álló zsűri fogja értékelni. A legszebb kertek (erkélyek, előkertek) tulajdonosai díjazásban részesülnek. A verseny értékelésére – immár hagyományos módon – a Solymári Búcsú idején kerül sor.