Pilisi Szemle (2013/15. hét)

2013.04.11.

Közélet, kultúra, hírek és beszámolók, elmúlt és tervezett események a falutakarítástól a bálokig, a rendőrségi akciótól a tévézési információkig – jutott mindenféléből e heti magazinunkba. Ha kíváncsiak a helyi közélet legfontosabb történéseire, nézzenek minket. Beszámolóink tartalmából röviden:

  • A rendőrség idei támogatása, megállapodás a sporttelep öltözőjéről, a falumúzeum működtetése, a Sikari Patika felújítása – többek között ezek a témák kerültek napirendre Pilisvörösvár Önkormányzatának legutóbbi ülésén.
  • Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy augusztustól megszűnik Magyarországon a hagyományos, antennával fogható televízióadás sugárzása. Az úgynevezett digitális átállással kapcsolatban nézőinkben is sok kérdés merült fel: Mit jelent a változás? Mit tehet, aki a PilisTV adását szeretné fogni? Ezek tisztázása érdekében kerestük fel a Vörösváron és Szentivánon kábeltévés szolgáltatást nyújtó cég képviselőjét.
  • Solymári szentképeket és kegytárgyakat bemutató néprajzi kiállítás nyílt a solymári Helytörténeti Gyűjteményben. A kiállított darabok közt igazi ritkaságokat is láthatnak azok, akik április 21-éig ellátogatnak a Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett kiállításra a múzeum nyitva tartási idejében.
  • 120 éve alakult a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar „jogelődje”, a Mauterer-féle zenekar. Ebből az alkalomból adtak jubileumi koncertet a zeneiskola nagytermében, április 7-én. Közreműködött a Pilis Brass Band, a zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. A rendezvény fővédnökei Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere és Sax László, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke voltak. A belépőből összegyűlt bevételt a TRINA Orchestra augusztusi vendéglátására ajánlották fel a zenészek.