Pilisi Szemle (2013/6. hét)

2013.03.22.

Február a farsang, a bálok és az önkormányzati költségvetések ideje, e heti Pilisi Szemlénkben lesz szó mindegyikről, de a tánc és a zene után a képzőművészet vizeire is átevezünk egy kiállítás erejéig. Érdemes lesz velünk tartani a programajánló miatt is, mert a következő egy-két hétben sokféle rendezvény várja önöket: bál, farsangtemetés, kiállítás és koncertek.

A 2013-as év költségvetése volt az első és legfontosabb témája a solymári önkormányzat februári rendes ülésének. E mellett napirendre kerültek olyan más, fontos döntések is, mint a szennyvíztelep újabban épült részeinek önkormányzati tulajdonba vétele és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötendő megállapodás.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a solymári zeneiskola hagyományos, farsangi koncertjét. Ilyenkor nemcsak vidámabb zeneműveket játszanak, hanem a diákok és tanáraik jelmezt is öltenek, hogy ezzel is fokozzák a farsangi jó hangulatot. Most egy kis ízelítő következik a farsangi műsorból.

A hétvégén báloztak a Schiller gimiben is!  Idén fél évszázados éves az iskola, így a szombati bál is az 50. volt a gimnázium történetében. A táncos mulatságot megelőzően színes műsort adtak az iskola diákjai és tanárai. Ebből következik most egy összeállítás.

Rákos Péter kiállítása nyílt meg a solymári helytörténeti Gyűjteményben február 2-án. A művész ezen a kiállításon számos oldaláról bemutatkozik. Láthatunk szobrokat, fotókat és legfőképpen grafikákat. A kiállítás a Vallomás címet kapta.