Pilisi Szemle (2013/13. hét)

2013.03.27.

Hó ide vagy oda, a lendület igenis tavaszias a Pilis-medencében! A hétvégén is több helyen forgatott stábunk, az ezekről szóló beszámolók mellett hírekkel és a legfontosabb információkkal szolgálunk. Lássuk e heti témáinkat:

  • Piliscsabáért emlékérmet adtak át a kitelepítési megemlékezésen Piliscsabán
  • Alpolgármester, bölcsőde, hulladék, kitüntetés – beszámoló a solymári önkormányzat üléséről
  • Vörösváron tartották idén az országos ifjúsági német nyelvű színjátszófesztivált
  • Harmadik alkalommal rendezték meg az Ifjú Talentumok Délutánját a solymári iskolában
  • A szentiváni mesevetélkedőn jártunk

Ha arra kíváncsiak, milyen programokkal tölthetik szabadidejüket húsvétkor és a következő héten, tartsanak velünk!

A zord időjárás miatt idén kivételesen a Polgármesteri Hivatal dísztermében emlékeztek a kitelepítésre Piliscsabán. A megemlékezést március 23-án, szombaton délután tartották. Az ünnepség előtt adták át a Piliscsabáért emlékplakettet Keresztes Józsefné pedagógusnak, példamutató szakmai és civil életútja elismeréseként.

Az alpolgármester búcsúzásával kezdődött hétfőn Solymár Önkormányzatának ülése. Téma volt a bölcsőde elnevezése, a hulladékszállításról szóló rendelet, és döntöttek a Solymárért kitüntetés odaítéléséről.
Az ülést élőben követhették az interneten, kedden pedig itt a televízióban is levetítettük. Jövő héttől kezdve két részletben ismételjük a felvételt. A műsorokat már honalpunkon is megnézhetik!

Két napos nemzetközi német nyelvű színjátszó fesztivált tartottak Vörösváron, a Schiller Gimnáziumban a Schiller napok keretében. A fesztiválon 10 csapat vett részt az ország számos pontjáról, köztük a Gimnázium csapata is.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Talentumok délutánját a solymári Hunyadi Mátyás Általános iskolában. A hagyományokhoz híven ilyenkor a tanulók megmutathatják olyan oldalukat, amire iskolai keretek között csak ritkán van alkalom. Így történt most is, számos diák kapott kedvet és lehetőséget arra, hogy énekeljen, zenéljen vagy épp verset mondjon. Az eseményen stábunk is ott járt, most egy rövid ízelítőt láthatnak belőle.

16 éve zajlik a Mesevetélkedő. Az országos versenyen az általános iskolák harmadik és negyedik osztályos tanulói vehetnek részt, 4-4 fős csapatokkal. A tavalyi megmérettetést a pilisszentiváni Aranyparázs csapat nyerte meg. A szentivániak idén is részt vesznek a versenyen, a területi vetélkedő előtti utolsó fordulón stábunk is ott járt.

Jó tévézést kívánunk!