Pilisi Szemle (2013/11. hét)

2013.03.14.

Ezen a héten is sok érdekes hírrel, beszámolóval készültünk. Így ha informálódni szeretnének a környék legfontosabb történéseiről, velünk egyszerűen megtehetik. A közéleti hírek mellett néhány kulturális esemény is helyet kap, és a felhívások után azt is megtudhatják, hol mikor kezdődnek a március 15-i megemlékezések, és milyen programlehetőségek vannak a közelben a hétvégére. Adásunk tartalmából röviden:

  • A vörösvár-szabadságligeti sportkomplexum tervéről már évekkel ezelőtt letett a város, éppen ezért most váratlanul jött a lehetőség egy sportcsarnok építésére. Hogy mikor, miből és hol épülhet fel a csarnok – többek között ez is kiderül a legutóbbi testületi ülés összefoglalójából.
  • Idén ünnepli 30 éves jubileumát a Solymári Szokolay Bálint Nőikar. Az évforduló alkalmából telt házas ünnepi koncertet adtak Solymáron, a Művelődési Házban.
  • Telefonkártyákból nyílt kiállítás Piliscsabán, az Uradalmi Házban. A kiállításon több száz darab kártyát láthat a közönség -ez azonban Németh Attila gyűjteményének csak egy része. A kártyák a világ számos pontjáról származnak, és akadnak köztük igen értékes darabok is.
  • Új kezdeményezésként, de máris nagy sikerrel indult Pilisvörösváron a Kistérségi Ifjúsági Fúvóstalálkozó. A környékben működő számos fúvósegyüttest bizakodással töltheti el, hogy lesz utánpótlásuk, hiszen a solymári és vörösvári fiatalok vasárnap megmutatták, hogy milyen színvonalas előadásra képesek.