Március 15-ei ünnepségek

2013.03.08.
Március 15-ei ünnepségek

Közeleg nemzeti ünnepünk, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója lesz idén. Március 14-én és 15-én tartják a városi és községi megemlékezéseket.

0315Solymár Nagyközség Önkormányzata március 14-én, csütörtökön 18 órára hív mindenkit közös ünneplésre, a Művelődési Ház nagytermébe. Ünnepi köszöntőt mond Gaal Gergely alpolgármester, országgyűlési képviselő. „Oh szabadság, hadd nézzünk szemedbe!” címmel szerkesztett játékot adnak elő a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola 8. a osztályos tanulói, valamint Nagy Soma és Lukács Zsófia. Közreműködik a Cédrus Táncegyüttes. Az előadást Daragics Éva rendezte, koreográfus Varga Zoltán. Az ünnepségen kerülnek átadásra az önkormányzat által alapított ifjúsági kitüntetések.

Pilisszentivánon március 15-én 3 10-kor koszorúzással kezdődik az ünnepi megemlékezés a Polgármesteri Hivatal előtti téren. Ezután az ünnepi műsorra kerül sor az iskola aulájában, 10 órától.

Piliscsabán koszorúzó megemlékezést tartanak, 10 órai kezdettel. Szeretettel várnak mindenkit Polgármesteri Hivatal előtti térre.

Vörösváron fél 11-kor veszi kezdetét a városi ünnepség a Hősök terén. Közreműködnek: a Templom téri Általános Iskola növendékei, a Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Történelmi Lovas Egyesület. Beszédet mond : Gromon István polgármester. A megemlékezést kézműves foglalkozás követi, ami a Művészetek Vára program része.