Körforgalom nélkül indul a vágányzár

2013.03.24.
Körforgalom nélkül indul a vágányzár

Hétfőn, március 25-én nekilátnak a vasútépítés előkészületeinek Vörösváron. A vágányzárig egy hét van hátra, de az ürömi körforgalom építése még nem kezdődött meg. Legfrissebb információink a NIF projektirodájától:

Pilisvörösváron a vasútállomás melletti aluljáró építési munkái április 2-án kezdődnek: először a közműkiváltásokra és az ideiglenes utak megépítésére kerül sor. De a környéken az előkészítési munkák már március 25-én megkezdődhetnek – adott tájékoztatást a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. projektirodája. Előkészületek alatt az ideiglenes útépítéshez tartozó bontási és előkészítési munkákat, a vágánybontást, illetve a MÁV területen található épületek és elbontandó létesítmények bontását kell érteni.

Húsvét keddjén, április 2-án leáll a vasúti forgalom a teljes Budapest–Esztergom vonalon. Hogy a 10-es úton biztosítva legyen a vonatpótló buszok bejutása a fővárosba, a helyiek ígéretet kaptak az ürömi körforgalom ideiglenes megépítésére. Ez azonban már biztosan nem készül el a vágányzár kezdetéig. A körforgalom kiépítése ugyanis várhatóan 2 hetet vesz igénybe – útépítésre alkalmas időjárás esetén –, de feltétele, hogy azt a beruházó (NIF) a vállalkozótól (Aranyhegy Konzorcium) megrendelje. Erre eddig nem került sor, a megrendelés a Közlekedésfejlesztési Kft. (KIKSZ) jóváhagyása után fog megtörténni.

Előző cikkünk a témában: Húsvét után nem jár a vonat